Cu toții știm că găsirea unei mașini care să-ți fie pe plac din toate punctele de vedere nu e tocmai un lucru ușor, mai ales atunci când nu vrei ca achiziționarea ei să-ți lase o gaură permanentă în buzunar. Știm că sunt mulți factori de luat în considerare și că, în cele din urmă, alegerea este una subiectivă, însă pentru a te ajuta sau a-ți da un punct de plecare, am alcătuit un top al celor mai bune mașini sub 10 000 de euro

Cele mai bune mașini sub 10 000 de euro

  • Dacia Sandero

De ce sa să nu alegi ceva autohton? Modelul celor de la Dacia este lăudat pretutindeni în Europa pentru raportul preț-calitate, și pe bună dreptate. Poate fi achiziționată începând cu prețul de 7.000 de euro, un adevărat chilipir având în vedere puterea, eleganța și gradul de confort oferite. Bineînțeles, cu prețul de plecare veți obține doar echipamentul esențial: un motor cu 73 de cai putere, de 1,0 litri, roți din oțel, bare de protecție nevopsite, caroseria albă și portbagajul cu o capacitate de 320 de litri. Nu sunt incluse alte echipamente precum aerul condiționat, radioul etc.

Dacă acest model de bază nu e pe măsura așteptărilor tale, poți opta pentru modelul Sandero Stepway, al cărui pachet complet se ridică la 15.000 de euro.

  • Skoda Citigo

Unul dintre cele importante motive pentru care oamenii aleg să cumpere o mașină nouă în detrimentul unei mașini second-hand este siguranța oferită. Dincolo de a fi un automobil foarte accesibil, Skoda Citigo a obținut un punctaj maxim din partea experților independenți în domeniul siguranței de la European New Car Assessment Programme. Mașina este construită din materiale solide și de înaltă calitate, are un motor de 1.0 litri și 60 de cai putere, e disponibilă și în varianta hatchback cu trei sau cinci uși și pornește de la puțin sub 10.000 de euro. Este mai mică decât Sandero și va trebui să băgați mâna ceva mai adânc în buzunar pentru varianta mai mare, cu cinci uși.

  • Kia Picanto

Am ales acest model coreean deoarece, pe lângă faptul că este una dintre cele mai spațioase mașini de oraș din categoria menționată, vine cu o garanție pe 7 ani, lucru extrem de important pentru șoferii cu un buget mai restrâns. Sub capotă se găsește un motor de 1.0 litri cu 67 de cai putere, iar varianta ei de bază include un radio cu port de intrare și port USB, lucru neîntâlnit în cazul Daciei Sandero.

  • Hyundai i10

Hyundai este practic fratele mai mare a lui Picanto, iar varianta lui standard (vopsită roșu) vine cu același motor de 1.0 litri, 67 de cai putere și cinci uși, însă radioul lipsește cu desăvârșire. Partea pozitivă este că vi se oferă o garanție pe cinci ani fără limită de kilometri, un portbagaj cu un volum de 252 litri și 5 locuri. Hyundai i10 poate fi al tău pentru aproximativ 7.500 de euro, preț la care se adaugă echipamentele și facilitățile extra.

  • Fiat Panda

Mult mai puțin cunoscută decât Fiat 500, Fiat Panda a fost lansată în 2011 și este o mașină urbană, cu cinci uși și banchetă în partea din spate. Pachetul de bază nu include radio sau aer condiționat, însă compensează cu motorul de 1,2 litri și 69 de cai putere, cu transmisie manuală. Prețul de pornire este de aproximativ 10.000 de euro.