Efectele încălzirii globale au început să se resimtă peste tot în lume, iar oamenii se gândesc din ce în ce mai mult cum să-și adapteze stilul de viață astfel încât să polueze mai puțin. Mulți dintre ei recurg astfel la achiziționarea unei mașini hibrid sau chiar a unei mașini electrice, care nu poluează mediul înconjurător. Dacă cu puțin timp înainte, achiziționarea unei mașini electrice era un lux permis doar celor foarte bogați, piața mașinilor electrice s-a diversificat enorm în ultimii ani, ducând la creșterea gradului de accesibilitate. În cazul în care vă gândiți să faceți și dumneavoastră această schimbare, am făcut un top al celor mai bune mașini electrice din ultimii ani.

Cele mai bune mașini ecologice din ultimii ani

  • Marii câștigători în 2019 și 2018 sunt cei de la Honda, cu Honda Insight, un hibrid clasic care nu are nevoie de încărcare la priză, deoarece funcționează pe baza unei baterii de tip Litiu-Ion de dimensiuni reduse. Bateria este poziționată sub scaunele din spate și înmagazinează energia captată în momentele de frânare. Fiind un hibrid, Insight are în componență și un motor pe benzină cu o capacitate de 1.5 litri în ciclu Atkinson.
  • Chevrolet Volt EV (vândut sub marca Opel Ampera în Europa) s-a distanțat clar în 2016 şi 2017 de competitorii săi, mai exact Toyota Prius Prime, Chrysler Pacifica Hybrid și Kia Optima, obținând mult râvnitul titlu de mașina ecologică a anului. Este una dintre cele mai bine vândute mașini electrice din prezent, costă cât jumătate din prețul celui mai ieftin Tesla și are o autonomie mai mare , de aproximativ 400 de km.
  • Titlul din 2015 a fost câștigat de BMW i3, primul automobil de serie cu sistem de propulsie pur electric produs de cei de la BMW. Mașina este propulsată de un motor electric de 170 cp, iar puterea este transmisă roților din spate printr-o cutie de viteze cu o singură viteză. Accelerația de la 0 la 100 km/h se face în 7.2 s, însă, din păcate, viteza maximă a mașinii electrice este limitată la 150 km/h.
  • A noua generație Honda Accord a pus mâna pe mult-râvnitul premiu în 2014. Cu cele 3 moduri de conducere, Electric Drive, Hybrid Drive și Engine Drive, mașinile hibrid de la Honda îmbină un motor eficient pe benzină 2.0 litri i-VTEC cu două motoare electrice de mare putere, pentru a asigura un echilibru între între performanță și eficiență.
  • Generația de automobile din gama Ford Fusion s-au remarcat prin excelență în 2013. Cei de la Ford oferă o gamă largă de opțiuni, prin intermediul vehiculelor Mild Hybrid, Hybrid, Plug-in Hybrid și All-Electric. Mașinile electrice de la Ford sunt aproape identice în aparență cu modelul similar pe benzină sau motorină, promițând un design elegant, forță și o autonomie de până la 600 de km.

Este demn de menționat că marii câștigători au avut o concurență acerbă an de an, ca dovadă că producătorii de automobile înțeleg că viitorul industriei depinde în mare parte de producerea unor mașini cât mai curate. Numai vești bune pentru cei care visau de mult la o mașinuță electrică.