Jocurile cu mașini au o istorie lungă în industria gamingului, cu o evoluție fantastică în ceea ce privește storyline-ul, grafica și modurile de joc. Creatorii de jocuri folosesc tehnologie de ultimă generație și personaje bine construite în universuri care să îi permită jucătorului să fie direct responsabil de evoluția sa, să interacționeze cu ceilalți jucători și să parcurgă misiuni din care să obțină o serie de recompense. În continuare vă prezentăm câteva jocuri cu mașini premiate la categoria Cel mai bun joc.

Cele mai bune jocuri cu mașini de-a lungul timpului

  • Rocket League este un joc video de fotbal vehicular (fotbal cu mașini) dezvoltat și publicat de cei de la Psyonix. Jocul a fost lansat pentru Microsoft Windows și PlayStation 4 în iulie 2015, an în care a obținut și The Game Award pentru cel mai bun joc sportiv/de curse și pentru cel mai bun joc independent. În 2016 a obținut trei premii BAFTA, pentru cel mai bun joc de sport, cel mai bun joc social şi de familie și cel mai bun joc online-multiplayer.
  • Grand Theft Auto IV este poate cel mai cunoscut joc non-linear de acțiune-aventură cu mașini, dezvoltat de Rockstar Games. Universul creat în GTA a fost atât de primit de public, încât în timp, au apărut și jocuri de cazino tematice, de exemplu Jocuri de masă VladCazino, printre care și jocuri de noroc cu mașini. Grand Theft Auto IV s-a bucurat de un mare succes la lansare, fiind premiat la categoria Game of the Year de platforme și publicații prestigioase – Kotaku, Game Trailers, The New York Times etc. A primit, de asemenea, șapte nominalizări la cea de-a 5-a ediție a Premiilor pentru jocuri video ale Academiei Britanice (BAFTA Games Awards).
  • Grand Theft Auto V. Tot din seria jocurilor cu mașini de tip open world action-adventure, GTA 5 a fost lansat în 2013, deschizând porțile către a cincea eră a jocului, după cum ne spune și titlul. De această dată a obținut trei premii BAFTA, pentru cel mai bun joc online-multiplayer, cel mai bun design și cel mai bun joc britanic. Tot de trei ori a câștigat și la premiile VGX, pentru cel mai așteptat joc al anului, cea mai bună coloană sonoră și cel mai bun joc al anului. În seria premiilor se numără și The Game Award pentru cel mai bun remaster.
  • Mario Kart 8 este un joc simpatic de curse kart, dezvoltat și publicat de Nintendo pentru consola Wii. A câștigat The Game Award pentru cel mai bun joc sportiv/de curse și pentru cel mai bun joc de familie.